2019. július 26., péntek

Retro laptop 1992-ből - Compaq Lte 4/25C - Kis hibákkal - Jelenlegi ára: 6 000 Ft

Eladó Compaq Lte 4/25C, 1992-ből való retro laptop. A gép működik, bekapcsol, először a boot menü ugrik fel, ott egy f1 nyomása után bootol egy német nyelvű Windows 3. 1. Office programok vannak rajta, illetve dos-sal lehet használni : ) Iskolai gép volt, talán egy tanár használhatta. Egy win 95-öt még el is bírhatna, igazi retro játék.
A gép nem hibátlan, ez a képeken is látható, illetve ami nem, azt is leírom;
- A floppy meghajtó nem jó, prögeti a lemezt, berreg, villog, de sajnos se írni, se olvasni nem tud.
- A képernyő láthatóan egy nagy csíkban sérült (külső monitorra kötve használató). Ez nem hiba, de régi fajta VGA csatlakozó van rajta, annyi, hogy a kábelből egy tüskét ki kell törni (ezek után másik géphez ugyan úgy használható, csak apró kellemetlenség, a képen látható a csatlakozó).
- A bal oldali műanyag tüske, ami a képernyő véletlen felnyitásáért felelős elöregedett és letört (nem mintha könnyű lenne felnyitni, jók a zsanérok nagyon), illetve a csatlakozókat takaró műanyag lemez sincs meg.
- Szerintem senki sem csodálkozik, de az akkumulátorja sem jó, kb. egy óra töltés után néhány másodpercig még megy róla a gép, illetve bekapcsolni megpróbál róla, de nem megy neki.
- A képernyő jobb alsó sarkában lévő kis golyós egér sem jó, viszont szabvány ps/2-es egérrel használható.
Specifikációk:
486 SL 25 Mhz processzor
8 Mb RAM ebből 4 kivehető (Made in USA)
8, 4" aktív mátrix TFT kijelző 640x480-as felbontással (egyébként elég szép színei vannak) 
Megjelenés dátuma: 1992. november 9.
Eredeti töltője is megvan, a képen látszik, adok hozzá egy színben passzoló tápkábelt. Illetve ha valakinek kell, 1000Ft-ért hozzá adom a korhű IBM egeret, ami használható hozzá, kicsit akadozva, lassan mozog, de a kattintást veszi, illetve egy null modem soros kábelt 500 ft-ért, ezzel elméletileg egy dosos géppel összekötve programokat, játékokat lehet ráküldeni norton commander link módjával. Nekem nem sikerült, se időm, se energiám ezzel foglalkozni.
Elsősorban retro gyűjtőknek - rajongóknak: )
Zalaegerszegen személyesen átvehető, illetve postázom is, ennek költsége kb. 2000Ft.

Jelenlegi ára: 6 000 Ft
Az aukció vége: 2019-08-16 11:12 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése